Welkom bij Zanzare Winterguard

Welkom bij Zanzare Winterguard

Wat is winterguard nu eigenlijk?

Winterguard is een sport welke is overgewaaid uit Amerika. Deze sport is ontstaan doordat de colorguard van marchingbands vooral in het zomerseizoen actief waren en zij in de winter weinig te doen hadden. Er werden daarom shows gemaakt op mechanische muziek, waarbij een combinatie van vlag, rifles/ sables, dans en expressie gebruikt werd. Tegenwoordig is winterguard iets dat enorm leeft ( en niet alleen in Amerika)! Door Color Guard Nederland worden ieder jaar door het hele land winterguard wedstrijden (contests) georganiseerd, met als hoogtepunt de Nederlandse kampioenschappen. Tijdens de wedstrijden zijn de groepen onderverdeeld naar leeftijd en ervaring. Iedere groep heeft zijn eigen show waar vaak een thema of verhaal in verweven is.

 

Afgelopen seizoen heeft Winterguard Zanzare met 2 groepen meegedaan met de CGN Championship in Eindhoven.

Na een aantal contesten is dit de laatste dag waarop alle groepen nog 1 keer hun show laten zien in competitie verband.

Wat een fantastische dag was het. De cadets hebben daar een 5e plaats behaald met 79.07 punten! De Regional A class heeft met hun finals show een 1e plaats weten te bemachtigen met 83.85 punten en zijn daarmee nederlands kampioen geworden in de regional A groep!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.